vineri, septembrie 22, 2023
AcasăACTUALPRIMUL SPAȚIU CULTURAL COLABORATIV DEDICAT MEDIULUI CULTURAL ȘI CREATIV LOCAL

PRIMUL SPAȚIU CULTURAL COLABORATIV DEDICAT MEDIULUI CULTURAL ȘI CREATIV LOCAL

Castelul Artelor din municipiul Drobeta Turnu-Severin lansează primul spațiu cultural colaborativ dedicat mediului cultural și creativ local.

Începând cu data de 19 noiembrie, Castelul Artelor Drobeta Turnu-Severin oferă publicului un nou serviciu dezvoltat în cadrul proiectului HUB-atitudine. Este vorba despre un spațiu colaborativ dedicat comunității locale de creativi, artiști și manageri culturali, gândit sub forma unui incubator pentru proiecte culturale și pentru relaționare între actorii culturali locali.

Castelul Artelor Drobeta Turnu-Severin este primul obiectiv cultural din România administrat de o instituție publică care a fost transformat într-un spațiu expozițional participativ, un model contemporan unic de muzeu-hub specific industriilor culturale și creative, realizat exclusiv din finanțări succesive oferite de către Administrația Fondului Cultural Național.

La dispoziția beneficiarilor sunt puse o serie de resurse, precum cele trei expoziții, tehnologie, infrastructură de lucru și wifi, necesare documentării, interpretării, prezentării și incubării de proiecte culturale și curatoriale de valorificare a patrimoniului local și regional. Accesul se face gratuit pentru persoanele vizate de acest spațiu.

Proiectul „Castelul Artelor Drobeta. Muzeu-hub pentru inovații muzeale și artistice” este implementat de către Palatul Culturii „Teodor Costescu”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Drobeta Turnu Severin și Rețeaua Națională a Muzeelor din România.

ARTICOLE SIMILARE