SIMPOZION DE ZIUA PROTECŢIEI CIVILE

Autor

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a sărbătorit astăzi, 28 februarie, la Palatul Culturii „Teodor Costescu”, 87 de ani de protecție civilă în România. Evenimentul a început cu intonarea imnului naţional.

Ca de fiecare dată, au fost prezente oficialităţile judeţene şi locale, comandanţii structurilor MAI și MApN, dar şi reprezentanţi ai instituţiilor şi ai structurilor cu care colaborează Inspectoratul.

 

La 28 februarie sărbătorim Ziua Protecției Civile, moment aniversar, data când Regele Carol al II-lea, prin ”Înalt Decret Regal nr. 468” a aprobat în anul 1933, Regulamentul Apărării Contra Atacurilor Aeriene, ca o necesitate a protejării populației civile, de urmările efectelor devastatoare ale primului război mondial; acestea constituie actul de naștere al Protecției Civile în România, având ca scop să limiteze efectele bombardamentelor asupra populației și resurselor teritoriului, fie asigurându-le protecția directă, fie micșorând eficacitatea atacurilor. Primele structuri au funcționat în cadrul Ministerului de Interne.

O populaţie bine pregătită va fi mai puţin surprinsă de un eveniment neprevăzut,  iar acţiunile eficiente vor ajuta la restabilirea stării de normalitate. Pompierii mehedinţeni își concentrează, în continuare, eforturile şi resursele pentru a conştientiza, instrui şi apăra comunitatea, fiind mereu în sprijinul semenilor.

 

Article Categories:
ACTUAL