SITUAȚIA OPERATIVĂ A INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ

Autor

În ultima săptămână, poliţiştii de imigrări au emis cetăţenilor străini şi europeni peste 1300 de documente privind şederea sau rezidenţa pe teritoriul României, în diverse scopuri. Au fost primite 1766 de cereri de avize de angajare şi aproximativ 1600 de solicitări de viză. S-au înregistrat 259 de cereri de acordare a unei forme de protecţie internaţională, iar pentru 69 de persoane au fost întocmite hotărâri de respingere a cererilor.

Astfel, în ultima săptămână, în ceea ce priveşte admisia în România, au fost gestionate aproximativ 1600 de solicitări de viză depuse la misiunile diplomatice din străinătate, dintre care 963 au fost avizate favorabil.

Totodată, au fost înregistrate aproximativ 1200 de cereri de prelungirea a dreptului de ședere pentru diferite perioade de timp. Cetățenilor străini le-au fost emise peste 1000 de  permise de ședere temporară și pe termen lung, iar europenilor 309 certificate și cărți de înregistrarea rezidenței. 

Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt angajare în muncă și conexe dreptului la unitatea familiei.

Polițiștii de imigrări au efectuat 106 acţiuni şi controale, cu efective proprii şi în colaborare cu structuri având atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetăţenilor străini.

În urma acțiunilor întreprinse, la nivel național, au fost depistați 76 de cetățeni străini în ședere ilegală. De asemenea, pentru 23 au fost emise decizii de returnare în vederea îndepărtării de pe teritoriul României, 16 persoane au fost îndepărtate sub escortă, iar pentru 39 a fost dispusă măsura de luare în custodie publică, până la returnarea lor de pe teritoriul țării noastre.

Article Categories:
ACTUAL