vineri, septembrie 29, 2023
AcasăACTUALSpitalul Județean a fost dotat cu echipamente medicale

Spitalul Județean a fost dotat cu echipamente medicale

Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin a fost dotat cu echipamente medicale noi, aparatură și mobilier medical.

În cursul acestei săptămâni, Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin a primit o nouă achiziție de aparate, echipamente și mobilier medical în valoare de 2.000.000 lei, fonduri europene în cadrul proiectului ”Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 la nivelul Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin”, implementat de unitatea medicală, în parteneriat cu Consiliul Județean Mehedinți.
Astfel, s-au primit: un electrocardiograf cu 12 canale, 6 EKG portabile, 6 stații centrale de sterilizare și răcire aer, 15 aparate mobile pentru sterilizarea aerului – capacitate medie și 15 aparate mobile pentru sterilizarea aerului – capacitate mare
”, a anunțat președintele CJ Mehedinți.

Alte dotări constă mobilier medical, respectiv 10 paturi ATI, 62 paturi mecanice, 53 noptiere metalice dotate cu mese de servit la pat, 8 cărucioare pentru resuscitare, pat cu cântar, pături și dulapuri metalice.

Aceste noi dotări vor îmbunătăți condițiile de cazare pentru pacienți și vor crește capacitatea de diagnosticare, la fel ca toate celelalte achiziții făcute în cadrul proiectului care are o valoare totală de 30.892.716,59 lei. Parte din echipamentele și aparatura medicală în cadrul proiectului a fost achiziționată în cursul anului trecut, alta urmând să fie livrată până la jumătatea acestui an”, a mai precizat Aladin Georgescu.

ARTICOLE SIMILARE