vineri, septembrie 29, 2023
AcasăACTUALStela Firu: despre viitorul pacienților transfuzabili din România 

Stela Firu: despre viitorul pacienților transfuzabili din România 

Donarea de sânge este un factor important care stă la baza salvării vieților. Astfel, senatorul P.N.L. de Mehedinți,  Stela Firu, a participat la o dezbatere extrem de interesantă despre viitorul pacienților transfuzabili din România. Ca medic, dar și ca vicepreședinte al Comisiei de Sănătate din Senat, aceasta a subliniat importanța donării de sânge.

„În acest sens, consider că este necesară intensificarea eforturilor în două direcții. Prima vizează acordarea unei mai mari atenții campaniilor de conștientizare a românilor privind donarea de sânge și importanța actului de donare de sânge. Și asta pentru că, potrivit statisticilor, o donare de sânge salvează trei vieți.

Al doilea element important ce trebuie rezolvat cât mai rapid este reprezentat de modernizarea rețelei naționale de transfuzie sanguină cu un sistem informatic centralizat care să permită românilor să doneze sânge în orice localitate din țară, chiar dacă nu au domiciliul în localitatea unde locuiește sau unde vrea să doneze”, se arată într-o postare publică pe pagina senatorului P.N.L. de Mehedinți, Stela Firu.

ARTICOLE SIMILARE