vineri, septembrie 22, 2023
AcasăACTUALSylvia Hoișie – „Mama Polidinului”, s-a stins din viață

Sylvia Hoișie – „Mama Polidinului”, s-a stins din viață

Sylvia Hoișie, numită și „Mama Polidinului” s-a stins din viață marți, 24 mai, la vârsta de 94 de ani. Aceasta a făcut parte din echipa care a inventat celebrul vaccin Polidin, în 1966.

Născută la 24 iunie 1927, la Câmpulung-Moldovenesc, medicul cercetător Sylvia Hoișie rămâne în memoria noastră și în istoria medicinei românești drept inventatoarea Polidinului. Cunoscută drept «mama» acestui produs unic, marca Institutul Cantacuzino, doamna Sylvia Hoișie și-a dedicat mai bine de jumătate din viață activității de cercetare aplicată în domeniul sănătății publice din România”, a transmis Institutul Cantacuzino.

Mai mult de atât, Sylvia Hoișie, de origine evreică, a fost una dintre supraviețuitoarele Holocaustului. La vârsta de 13 ani, aceasta a fost deportată în Transnistria.

Cu profundă durere, Comunitatea Evreilor din Iaşi anunţă trecerea în eternitate a doamnei doctor Sylvia Hoisie. Om de o mare sensibilitate, profesionistă desăvârşită, find una dintre personalităţile care au inventat celebrul Polidin, leac ce a salvat multe vieţi. Supravieţuitoare a iadului din Transnistria, a reuşit să lupte cu foametea şi mizeria, împărtăşind lumii întregi acele orori”, a declarat și Comunitatea Evreilor Iași.

Slujba de înmormântare a celei supranumite „mama Polidinului” va avea loc vineri, 27 mai, la ora 11, la Cimitirul Evreiesc din Iaşi.

ARTICOLE SIMILARE