VIRGIL POPESCU: AM SOLICITAT COMISIEI EUROPENE DISCUȚII APROFUNDATE DESPRE CAUZELE CARE AU STAT LA BAZA CREȘTERII PREȚURILOR LA ENERGIE

Autor

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a participat astăzi, 22 septembrie, la reuniunea informală a Consiliului Energiei, găzduit de Președinția Slovenă a Consiliului Uniunii Europene. Unul din aspectele importante pe care l-a evidențiat se referă la prețurile ridicate la energie și la costul certificatelor de CO2. 

Într-o postare publică pe pagina sa de facebook, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că

„Am solicitat Comisiei Europene să fie demarate discuții aprofundate cu Statele Membre pe marginea cauzelor care au stat la baza creșterii prețurilor la energie, electricitate și gaze naturale, și să fie identificate soluții corespunzătoare la nivel european. Alături de ceilalți miniștri, am susținut importanța menținerii acestei problematici în atenție la nivel european în perioada imediat următoare. Din perspectiva României, am punctat următoarele aspecte de interes: atingerea neutralității climatice până în 2050 la nivelul Uniunii Europene reprezintă o oportunitate pentru a realiza schimbări semnificative la nivelul economiei, industriei și societății, în ansamblu. Este necesară o schimbare și trebuie să luăm măsuri în direcția corectă. Sistemul energetic va reprezenta coloana vertebrală a angajamentului european față de neutralitatea climatică.”

De asemenea, un alt aspect evidențiat de Virgil Popescu, ministrul Energiei, a vizat securitatea aprovizionării cu energie, ceea ce din punctul de vedere al României reprezintă utilizarea unui mix echilibrat de tehnologii și surse energetice cu emisii scăzute de carbon, inclusiv, energia nucleară, care reprezintă o componentă esențială în efortul României de atingere a obiectivelor europene în domeniul schimbărilor climatice.

Article Categories:
ACTUAL