VIRGIL POPESCU: NU SE VA ÎNTÂMPLA NIMIC CU CENTRALELE DE APARTAMENT!

Autor

În ultimele zile, în spațiul public, au apărut zvonuri că centralele de apartament se vor impozita și se vor interzice după ce va apărea pachetul de modificare a directivelor europene. Virgil Popescu, ministrul energiei, a declarat într-o emisiune la postul digi24 că „Nu se va întâmpla nimic cu centralele de apartament, nu se vor taxa suplimentar. Acest pachet de modificări spune că pentru a se ajunge la reducerea emisiilor cu 55% în 2030 trebuie luate mai multe măsuri în diverse domenii, inclusiv în cel al combustibililor, anumiți combustibili să poată fi taxați suplimentar în funcție de emisii de CO2 și să nu mai fie scutiri pentru anumite categorii de cetățeni cum sunt acum scutiri pentru cei care folosesc gazul natural combustibil de foc solid pentru încălzirea locuințelor”

Potrivit ministrului, pachetul presupune o modificare a directivelor europene, care poate dura între 1 și 3 ani , și presupune și o perioada de tranziție de maxim 10 ani.

În cadrul aceleiași emisiuni, Virgil Popescu a explicat că „Acest pachet vine și cu un fond social european pentru a atenua această sărăcie energetică. Când vorbim de consumatori vulnerabili, inclusiv aceste modificări de directivă fac diferența că nu se pune problema să avem taxări pe consumatorii vulnerabili. Vorbim de o posibilitate în viitor, poate peste 10 ani, a taxării suplimentare a combustibililor pe care îi putem folosi oriunde, inclusiv în centralele proprii de apartament”, a explicat ministrul Energiei.

În ceea ce privește strategia României pentru reducerea emisiilor poluante, Virgil Popescu, ministrul Energiei, a afirmat că sunt foarte multe fonduri direcționate către producerea de energie verde.

Article Categories:
ACTUAL