marți, septembrie 27, 2022
AcasăACTUALVoluntarii I.S.U. – pregătiți să ajute!

Voluntarii I.S.U. – pregătiți să ajute!

În perioada mai – iunie, la nivelul I.S.U. Mehedinți, 31 de persoane au urmat cursurile de pregătire în domeniul situațiilor de urgență, prin Programul „Salvator din pasiune”. 

Astfel, după doi ani în care programul nu s-a putut desfășura din cauza pandemiei, tinerii au fost dornici să participe și să se pregătească în domeniul situațiilor de urgență, pentru a fi în măsură să acționeze atunci când persoanele dragi au nevoie de ajutor.

„Salvatorii din pasiune” au parcurs două cursuri: de instruire iniţială, care i-a familiarizat cu misiunile specifice pompierilor militari, şi un curs de prim-ajutor de bază.

După absolvirea cursului de prim-ajutor, aceștia au dobândit trei competenţe: de a accesa şi activa sistemul de urgenţă, de a recunoaşte urgenţele cu risc vital şi de a acorda primul-ajutor de bază până la sosirea echipajelor de intervenţie, precum şi utilizarea defibrilatorului semi-automat. 

După parcurgerea unui număr de 120 de ore de pregătire, „salvatorii din pasiune” vor obţine un certificat de voluntariat şi vor putea participa la cursurile de prim-ajutor calificat, descarcerare şi operaţiuni de salvare, organizate în centrele de instruire din țară, urmând aceleași programe de pregătire de care au beneficiat și paramedicii SMURD.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments