marți, septembrie 27, 2022
AcasăACTUALZILE LIBERE PENTRU PĂRINȚI ȘI ÎN TIMPUL VACANȚELOR ȘCOLARE, PE PERIOADA STĂRII...

ZILE LIBERE PENTRU PĂRINȚI ȘI ÎN TIMPUL VACANȚELOR ȘCOLARE, PE PERIOADA STĂRII DE URGENȚĂ

Părinții care își supraveghează la domiciliu copiii în vârstă de până la 12 ani sau copiii cu dizabilități de până la 18 ani vor beneficia de zile libere până la încetarea stării de urgență decretate, inclusiv pe perioada vacanțelor școlare. Măsura a fost luată de Guvern în contextul închiderii temporare a unităților de învățământ școlar și preșcolar.

Guvernul a adoptat în acest sens o Ordonanță de Urgență care modifică art. 1 alin. (1) din HG nr. 217/2020 pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 19/2020 privind acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ.

Măsura era necesară în contextul restricționării drastice a circulației persoanelor în ultima perioadă, printr-o serie de ordonanțe militare, mai ales a persoanelor vârstnice, care, în marea lor majoritate, se ocupau de supravegherea nepoților pe timpul zilei.

În cazul părinților care beneficiază deja de zilele libere acordate în baza Legii nr. 19/2020, prelungirea acestei perioadei se face din oficiu, angajatorul urmând să-i înștiințeze despre acest drept prin mijloace de comunicare electronice.

sursa: Guvernul României

foto: Guvernul României

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments