ZIUA POMPIERILOR DIN ROMÂNIA, MARCATĂ ȘI LA I.S.U. MEHEDINȚI

Autor

Sărbătorită în fiecare an în data de 13 septembrie, Ziua Pompierilor din România este un prilej de bucurie și onoare pentru toți salvatorii, care au ales să-și pună viața în slujba semenilor. 

Sub deviza „curaj și devotament” pompierii mehedințeni au aniversat astăzi, 13 septembrie, împlinirea a 173 de ani de la actul de eroism al predecesorilor lor, în apărarea Revoluției de la 1848.

Activitatea s-a desfășurat, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Drobeta” al județului Mehedinți, în prezența oficialităților județene și locale, dar și a reprezentanților structurilor cu care pompierii colaborează în gestionarea situațiilor de urgență, pentru siguranța cetățenilor.

În cadrul unui ceremonial militar, a avut loc și oficierea serviciului religios de cinstire a memoriei eroilor pompieri ai Bătăliei din Dealul Spirii, dar şi a tuturor eroilor căzuţi la datorie, de către Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și al Strehaiei, alături de un sobor de preoți, care s-au rugat pentru binele salvatorilor mehedințeni.

Activitatea a fost condusă de prim-adjunctul inspectorului șef, colonel Marius Gogîltan. Acesta a înmânat noile grade unui număr de opt pompieri mehedințeni, doi ofițeri și șase subofițeri, care s-au evidențiat în activitatea profesională, fiind înaintați în gradul următor înainte de expirarea stagiului minim în grad.

În cadrul ceremonialului, a avut loc și trecerea în rezervă a plutonierului adjutant șef Tabacu Ștefan care a fost felicitat de conducerea instituției pentru modul exemplar de îndeplinire a atribuțiilor de serviciu, fiindu-i înmânată placheta de onoare a inspectoratului.

Article Categories:
ACTUAL