Președintele PNL Florin Cîțu a declarat miercuri, 16 februarie, că a discutat cu partenerii din Coaliție despre reducerea cu 5% la CAS, cu 2% TVA general.

Am discutat. Eu am spus, de fiecare data, cui vrea să asculte, că puterea de cumpărare a românilor este grav afectată în această perioadă, nu doar a celor din sectorul bugetar, și atunci, singurul mod în care putem, astăzi, să-i ajutăm pe toți românii este acela de a reduce contribuțiile cu 5%. Astfel, imediat, dar imediat, ar intra mai mulți bani în buzunarele românilor și în acest fel ar putea să folosească banii pentru plata facturilor, pentru a consuma în continuare, pentru a economisi, pentru ceea ce doresc. Pe noi ne interesează o măsură care să meargă pentru toți românii, nu doar pentru cei din sectorul bugetar”, a declarat liderul liberalilor.

Florin Cîțu a explicat și din ce surse ar putea fi finanțat minusul de la bugetul de stat aceste măsuri.

14 miliarde de euro granturi din PNRR, așteaptă să-i luăm. Avem banii aceștia și nu există nicio scuză să nu luăm acei bani. Dacă facem reformele, în primul rând, pe partea de cheltuieli, lucrurile se vor așeza. Deci, reforma Administrației publice, reorganizare administrativ-teritorială, reforma sistemului de pensii, toate lucrurile sunt acolo, dacă le vom face pe toate acestea, vom vedea că există și spațiu fiscal. După ce facem toate aceste lucruri, va exista spațiu fiscal. (…) Nu pot să vă spun exact, ce pot să le spun oamenilor este că atât timp cât PNL va fi la guvernare, nu va exista un acord cu FMI. Am demonstrate că putem să ne finanțăm în cele mai complicate condiții, nu vom accepta un acord cu FMI, chiar dacă acesta se va face, și acolo trebuie să consultăm Banca Națională, Ministerul Finanțelor, Partidul Național Liberal nu susține un acord cu FMI”, a mai explicat liderul liberalilor.

Related Posts