Președintele PNL și al Senatului Florin Cîțu a declarat miercuri, 9 martie, că legea offshore va fi adoptată în procedură de urgență.

O s-o avem, cred că în urmă cu o lună și ceva am spus că în două luni de zile o să avem legea offshore, și este foarte aproape. Ieri, am mai cerut Ministerului Energiei câteva simulări pentru variante dar suntem foarte aproape de a avea legea offshore, să o pregătim. Vă dați seama, în acest context, toate forțele politice ale coaliției ca legea offshore să fie aprobată cât mai rapid. Când va veni în Parlament, vă garantez că va trece foarte rapid. Bineînțeles, va fi procedură de urgență, este nevoie pentru că sunt deja companii care de-a doua zi după ce va fi aprobată această lege, vor extrage gaz și îl vor pune pe piață”, a declarat liderul PNL.

Florin Cîțu a anunțat, din nou, măsurile care se vor aplica de la data de 1 aprilie.

Premierul României a prezentat măsurile care vor intra în vigoare de la 1 Aprilie. Acele măsuri vor intra în vigoare prin OUG, care o să fie aprobată, cred, săptămâna viitoare. Sunt acele măsuri cu un cost social de 0,68 de bani, 0,80 și 1 leu. Acelea sunt cele trei praguri și este și un consum pentru fiecare, o limită de consum. Ele o să intre în vigoare de la 1 Aprilie și nu s-a schimbat nimic în această direcție”, a mai explicat președintele Senatului.

Related Posts