Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat, la Palatul Victoria, Comitetul interministerial de coordonare a PNRR. Cu această ocazie, a fost analizat progresul privind implementarea reformelor și investițiilor din cadrul PNRR. Prima cerere de plată pe care România o va depune, în primăvara acestui an, va fi în valoare de aproape 3 miliarde de euro, din care 2,037 miliarde euro granturi. A doua cerere de plată, programată pentru luna octombrie a acestui an, este în valoare de peste 3 miliarde de euro, din care 2,147 miliarde euro granturi.

Premierul a cerut implicarea permanentă a miniștrilor și secretarilor de stat responsabili în dialogul purtat la nivelul Comisiei Europene, în  privința prezentării jalonelor și țintelor, conform calendarului aprobat, pentru a putea depune la timp cele două cereri de plată care însumează 4,18 miliarde EURO (grant) și 1,98 miliarde EURO (împrumuturi). 

“Implementarea reformelor este necesară nu doar pentru îndeplinirea obligațiilor asumate pentru a primi banii europeni, dar mai ales pentru modernizarea țării și îmbunătățirea serviciilor publice pe care trebuie să le oferim românilor”, a declarat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

Related Posts