12 rute culturale/turistice au fost aprobate spre finanțare, fiind incluse inclusiv obiective UNESCO. Pe listă se află și Castrul Drobeta și Cetatea Medievală, din Drobeta Turnu – Severin. Totodată, pe listă se află și biserica de lemn ”Sf. Voievozi”, din sat Seliștea, biserica de lemn ”Sfinții Voievozi” din comuna Isverna, biserica de lemn ”Înălțarea Sfintei Cruci” din Horodnic de Jos, județul Mehedinți. Pentru restaurare au fost incluse bisericile de lemn din Isverna și Seliștea, dar și Cula Tudor Vladimirescu din satul Cerneți, comuna Șimian.
„Gospodării tradiționale din Roșia Montană și din Delta Dunării, alături de încă cinci obiective din Lista Patrimoniului Mondial UNESCO sunt oficial selectate pentru a fi finanțate din PNRR. Pe lângă aceste situri recunoscute la nivel internațional, un număr de peste 300 obiective, care fac parte din patrimoniul cultural național, vor fi restaurate sau vor beneficia de sprijinul necesar pentru o promovare adecvată”, a declarat Dan Vîlceanu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.
La data de 31 martie 2022 a fost atins jalonul 331,care presupunea ca cel puțin 225 de situri să fie incluse în rutele culturale, situri alese pe baza cartografierii și care să fie poziționate în principal în zonele rurale și defavorizate pentru a atrage turiști și a crea noi locuri de muncă în industria turismului. Având în vedere că pentru anumite rute turistice/culturale nu au fost depuse suficiente solicitări, MIPE urmează să anunțe un al doilea apel public pentru a putea utiliza toate fondurile alocate investiției și a maximiza toate șansele comunităților cu potențial turistic de a beneficia de investiții sustenabile.