Inflamațiile din corp, care nu sunt tratate la timp sau prevenite, pot provoca afecțiuni serioase, precum astm, cancer, diabet, obezitate, boli cardiovasculare sau autoimune.
Pentru a reduce sau preveni inflamația din corp aveți la dispoziție o serie de alimente, pe care le puteți consuma constant, potrivit TheInertia.
Afine: Au puține calorii. Totodată, conțin vitamine, antioxidanți (flavonoizi) care se luptă cu inflamația din corp. Mai au și fibre, vitaminele C, K și mangan.
Frunze verzi: precum Kale, spanac sau rucola sunt pline de fibre și vitamine. Mai conțin o componentă numită quercitină, care are efecte antiinflamatorii.
Migdale: Bogate în fibre, proteine și grăsimi. Sunt o sursă grozavă de antioxidanți, vitamina E și magneziu.
Ulei de măsline: conține antioxidanți (majoritar oleocanthal – care acționează ca ibuprofenul). Mai conține acizi grași omega 6 și omega 3.
Somon: are mult omega 3, care este esențial pentru sănătatea creierului și ajută și la reducerea inflamației.
Avocado: conține multe grăsimi sănătoase, care, de asemenea, ajută la reducerea inflamației din corp. Mai conține vitaminele K, C, E, seleniu, manganeze și zinc.
Usturoiul este un antiinflamator natural, antifungic și antiviral.