Toamna este anotimpul abundenței, când ne putem încă bucura de fructe care ne aduc multe beneficii pentru sănătate.

Merele pot ajuta la protejarea împotriva bolilor cardiovasculare, au descoperit cercetătorii, citați de Fox News.

Consumul unui măr de mărime medie pe zi poate ajuta la scăderea colesterolului, a tensiunii arteriale și a inflamației, potrivit unui studiu din revista Critical Reviews in Food Science and Nutrition.

Merele sunt un fruct grozav cu glicemie scăzută, cu quercetină, flavonoide și polifenoli, care ajută la stabilizarea mastocitelor, alergii și beneficii generale antioxidante”, a spus Gentile.

„Merele sunt grozave pentru a curăța dentiția bucală în timp ce mestecăm. Sunt la îndemână pentru a fi purtate ca gustări și sunt grozave de folosit cu alte mese, coapte împreună cu carne și/sau deserturi sănătoase”, a adăugat el.

Zweig, de asemenea, medic la Northern Virginia Family Practice din Arlington, Virginia, a spus: „Merele sunt bogate în fibre, vitamina C și alți compuși benefici”.

El a adăugat că „studiile au arătat că merele pot scădea colesterolul, pot reduce riscul de boli de inimă și chiar pot preveni diabetul”.

Dovleacul este plin fibre și vitamine, a mai spus Zweig și, de obicei, are un conținut scăzut de calorii.

Laura Feldman, profesor asistent de nutriție și director al Programului Didactic în Dietetică de la Universitatea Long Island din Brookville, New York, a declarat pentru Fox News Digital: „Dovlecii sunt foarte bogați în beta-caroten, care este o formă de vitamina A”.

Beta-carotenul, a adăugat ea, „te ajută să vezi clar și servește și ca un antioxidant puternic”.

Sezonul de vârf pentru sfeclă este de la sfârșitul verii până la sfârșitul toamnei – iar studiile arată că această delicatesă de toamnă poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale.

Sfecla conține acid azotic, a spus Gentile, care ajută la vasodilatație, procesul care extinde vasele de sânge din organism și îmbunătățește fluxul sanguin.

Sfecla este, de asemenea, o sursă excelentă de betaină, care ajută la digestie, a declarat Gentile pentru Fox News Digital.

„Au un indice glicemic ridicat, dar sunt grozave atunci când sunt consumate fie ca aperitiv, fie ca garnitură mică”, a spus Gentile.

Related Posts