Întăriți-vă sistemul imunitar pe perioada sezonului de iarnă cu ajutorul unor alimente pe care să le consumați, cât mai des posibil.
Iarna oferă o gamă largă de legume proaspete, pline de nutrienți, care sunt atât delicioase, cât și sănătoase.
Legume rădăcinoase: Morcovii, cartofii dulci, ridichile și napii sunt bogate în vitaminele A și C, esențiale pentru stimularea imunității și menținerea pielii sănătoase.
Verdețuri cu frunze: Spanacul este pline de fier și ajută la combaterea oboselii, precum și la sănătatea oaselor.
Legume crucifere: Broccoli, conopida și varza sunt bogate în fibre și sunt excelente pentru detoxifierea sistemului.
Cum să le prepari: legumele le poți căli într-o tigaie cu puțin ulei de măsline și condimente precum chimen și turmeric sau pregătiți supe și tocane pentru o masă sățioasă. Pentru gătirea legumelor cu frunze verzi, se recomandă utilizarea uleiului de muștar.
Totodată, încorporați cerealele integrale, care sunt o sursă excelentă de carbohidrați complecși, care oferă energie de lungă durată și vă mențin activ în zilele mai reci.